zondag 14 februari 2010

OP SLEEPTOUW

Kijk die twee daar eens verlegen zitten, Henny en Anneke op sleepboot de Cris. Wat een mooi contrast, die twee kleintjes bovenop de grote kajuit, eind jaren vijftig.

In het kielzog van sleepboot De Cris – met Jan Broekmeulen aan het roer – binnenvaartschip de Graelima.

Met dank aan Myria voor de gescande foto's
  

2 opmerkingen:

  1. Hoi Henk,
    Denk niet dat het schip dat gesleept wordt de Graelima is.
    De Graelima was het schip van mijn opa en oma Broekmeulen.
    Groeten, Myria.
    2010-02-14

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Henk,
    Leuke foto hè, van Henny en mij op de roef. Maar niet van de Graelima, want dat was het schip van de ouwe Hendrik Broekmeulen, vader van onze Jan, ofwel pa, jouw ome Jan.
    Of het de Chris is die de schepen trekt is voor mij moeilijk te zien. Hoe dit schip ook al weer heette moet ik even navragen bij tante Marie Mooren. Die is n.l. goed gedocumenteerd en heeft een geheugen als een ijzeren pot. Ook zul je je misschien afvragen hoezo niet de Graelima, welnu die had 'n koekoek tussen het keukengedeelte en het woongedeelte, en was duidelijk zichtbaar in het midden van de roef waar Henny en ik op zitten. Voila, op dit schip duidelijk afwezig.
    En de Tertia is alweer 'n paar jaar geleden verkocht aan andere mensen, en Johan woont tot op heden op 'n zelf gerestaureerde klipperaak, en heeft daarom ook geteerde luiken. Nou, ik zal nog verder door de foto's gaan en je zo nu en dan op de hoogte houden van mijn bevindingen.
    Dikke kus, Anna.
    2010-02-14

    BeantwoordenVerwijderen